perjantai 18. tammikuuta 2013

OFFTOPIC: Inen tuoksuhylly

Sain jo ennen joulua lukijoilta toiveen, että voisin postata tuoksukokoelmani (: Yritän pitää blogini niin kynsipainotteisena kuin mahdollista, mutta koska tykkään tuoksuistani niin kovin, en voinut vastustaa kiusausta esitellä niitä teillekkin. Jos tuoksut eivät kiinnosta, tämän postauksen voi ihan huoletta ohittaa!

Hurahdin tuoksuihin oikein kunnolla nyt syksyllä ja siitä lähtien tuoksukokoelmani on kasvanut ihan suorastaan räjähtämällä. Teininä minulla oli ihan vain pari kolme pulloa, ennen tuoksuintoiluani alle parikymmentä ja nyt niitä on sitten jo 72! En ole mitenkään elitisti, kympin markettituoksu kelpaa minulle ihan yhtä hyvin kuin viidenkympin designer-pullo, joten paljon on myös ihan halpiksia kokoelmassa. Kaikkia en ole myöskään itse ostanut, mies on lahjoittanut parisen pulloa ja joululahjaksi sain kahdeksan kappaletta :D Ostelen tuoksuja enimmäkseen alennusmyynneistä ja kirppareilta, todella harvassa ovat varsinaiset uudet, kalliit ostokset, joten käytetystä rahasta ei tarvitse järkyttyä (: Esimerkiksi tuo kaupassa n.70e maksava Cleanin Outdoor Shower Fresh 60ml löytyi kirpparilta täytenä pullona hintaan seitsemän euroa. Paras tuoksulöytöni kyllä tähän mennessä!

Kaikki pullot ovat minulla ihan päivittäisessä arkikäytössä. Käytän tuoksua joka päivä ja lisäilen aina edellisen tupsautuksen haihtuessa. Todella harvoin käyn missään viihteellä tai juhlimassa, joten mitään iltatuoksuja en erikseen pidä. Myöskään vuodenajat eivät vaikuta tuoksujen käyttöön, mutta ostoon kylläkin. Talvisin ostan mielelläni vahvoja ja mausteisia tuoksuja ja esimerkiksi kevyet hedelmäiset jätän odottamaan kesäostoksia.

Tällä esittelyllä mennään katsomaan mitä löytyy!

Kaikki tuoksut! (Sängyllä kuvattuna :D)

Laatikoissaan olevat...

...ja ne joilta puuttuu laatikot

Aloitetaan halvimmasta päästä. H&M: Wildwood flower, Capri resort, Sunday afternoon ja Queen of Kingsroad

So...? Takarivissä Eternal, Sensual ja Superstar, eturivissä For Me, Enticing, Fab, Daring, In Love, Kiss me ja Sinful

Jeanne Arthes: Guipure Silk & Rose, You&Me, Love Generation Sexy ja Boum Be Different

Markettituoksuja!  Takarivissä Mexx: Woman Spring Edition, Esprit Urban Nature Summer for Women, Adidas Floral Dream ja Natural Vitality, Bruno Banani: Pure Woman sekä Playboy: Play it Rock. Eturivissä Yves Rocher: So Elixir Purple, The Body Shop: Oceanic sekä Playboy: Play it Sexy.
Pari markettituoksua lisää. Paris memories: Lost in Love ja Mixer: Miss Jazz

Yves Rocheria. Takarivissä Fruits de Noël, Vanille Noire, Rose Fraiche, Agrumes en Fleurs sekä Flowerparty. Eturivissä näytekokoinen Flowerparty Summer.

Yves Rocherin pikkupulloja. Vanilja, mandariini, persikka, aprikoosi, vadelma, kookos, Apple Delight sekä ananas-kookos.

Julkkistuoksuja. Taaimmaisessa rivissä Jennifer Lopez: Love and Light sekä Eau de Glow. Keskimmäisessä rivissä David & Victoria Beckham: Signature Story, Sarah Jessica Parker: Lovely, Kylie Minogue: Music Box sekä Kate Moss: Love Blossoms. Eturivissä Avril Lavigne: Black Star, Naomi Campbell: Naomi Campbell, Christina Aguilera: Secret Potion sekä Kate Moss: Vintage ja Vintage Muse.

Vähän parempia tuoksuja ilman laatikoita (kolme ensimmäistä kirppikseltä). Hugo Boss: Intense Shimmer Edition, Dolce&Gabbana: 3 L'impératrice, Rochas: Tocade, Escada: Island Kiss sekä Elisabeth Arden: Green Tea.

Vähän halvemmat designerit. Laura Biagiotti: Laura Rosé, näytekokoinen Lancome: La vie est belle, Mochino: Glamour, Jean Paul Gaultier: Ma Dame EdT sekä Juicy Couture: Viva la Juicy

HC-tuoksut, eli kalleimmat yksilöt. Emporio Armani: Diamonds summer, Marc Jacobs: Dot, Diesel: Loverdose EdP, Giorgio Armani: Armani code luna, Estée Lauder: Sensuous Noir, Clean: Outdoor Shower Fresh, Dior: Hypnotic Poison sekä Lancome: Magnifique.

Tässä vielä kaikki uudelleenjärjestelyn jälkeen hyllyssä (:


Huh! Semmoinen kasa niitä nyt sitten on (: Toivottavasti kaikki muuten tietävät, että tuoksuja kuuluu säilyttää kuivassa tilassa, suojassa valolta ja lämpötilanvaihteluilta. Näin niiden ainakin kuuluisi kestää jopa vuosikymmeniä. Kylpyhuoneen kaappi on tuoksujen pahin vihollinen!

Löytyikö samoja? Oliko näissä kenties jotain teidän inhokkeja, lemppareita tai himotuksen kohteita? Olisi enemmän kuin kivaa kuulla teidänkin tuoksutarinoita. Laittakaa ihmeessä kommenttia tulemaan!

Ps. Päivän tuoksuna Rochasin Tocade (:

13 kommenttia:

  1. Itsekin olen tehnyt aiheesta postauksen. Täältä voi kurkkia: http://katjuskan.blogspot.fi/2012/10/addiktio-nro2.html

    Niitä on kyllä kotiutunut lisää tuon jälkeen.:D Ja tuosta puuttuvat vartalotuoksut kokonaan. :P Kuvanlaatu ei tee oikeutta nuille. : D

    VastaaPoista
  2. Jee, kiitos tästä postauksesta.
    Mahtava kokoelma! =)

    Loverdose ja Dot löytyy, jotka on uusimmat ostokseni, ja varmasti elämäni kalleimmat tuoksut. Enimmäkseen mulla on viime aikoina ollut Oriflamen tuoksuja, kun ystävä niitä myy, niin niitä on ollut helppo hankkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa jos postauksesta oli iloa (: Dot on tosiaan myös omalla kohdallani kallein tuoksu jonka itse olen ostanut, ostin sen nimittäin heti syksyllä kun Suomeen rantautui ja hintaa oli 70e. Loverdosen sain sentään äidiltä lahjaksi. Oi hitsi, onneksi mulla ei ole ketään Oriflamea myyvää tuttua, hukkuisin varmaan niihin tuoksuihin! :D

      Poista
    2. Mulla kävi Dotin kanssa niin onnekkaasti, että just ku olin sen tuoksutellut ja mieleiseksi havainnut, ni Sokokselta tuli kutsu tuoksutapahtumaan ja -20% -alekuponki, joten se maksoi reilu 50 euroa. Happy-happy-joy-joy !!! =D

      Poista
    3. Oletpa onnekas! :D Olen kade. Olisi minullekkin kyllä säästöt kelvanneet!

      Poista
  3. Todella ihana postaus ja wau mikä määrä tuoksuja .kyllä multa taitaa joitain samoja löytyy =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että miellytti ja omiakin löytyi! (:

      Poista
  4. Entinen tuoksufriikki pyörittelee silmiään täällä :D Mä olen varsin hyvin parantunut, nykyään ostan tuoksun ja käytän sen loppuun ja ostan vasta sitten seuraavan. Mutta myönnän, että kokoelma on ollut aika suuri aikanaan, tällä hetkellä keskityn rohmuamaan vain kynsilakkoja :)
    Suosikkituoksut on kepeitä ja raikkaita, Clean-perheestä löytyy muutama ja ne on ykkösiä nyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha :D Ai tästäkin taudista voi parantua. Tällä hetkellä tuntuu kyllä että olisi ihan suorastaan kuolettavan tylsää jos olisi vain yksi ainoa tuoksu. Minulla taas on kynsilakat jääneet vähän taka-alalle tuoksujen takia, mutta eiköhän tuolla 550+ kokoelmalla silti vähän aikaa pärjätä :D

      Omia lemppareita ovat enemmänkin melko raskaatkin, makeat ja mausteiset tuoksut. Toki tuoksufriikkinä ihan kaikista ryhmistä on omia suosikkeja! Cleanit ovat varmasti kesällä ihan huippuja, voisin ottaa lisääkin (: Erityisesti Summer-linja kiinnostaa.

      Poista
  5. Ihania tuoksuja sulla! Mulla on kans tuoksuarmeija, lakkaputeleiden lisäksi ;D Loverdose on niin mun suosikki, muut on jäänyt käyttämättä, kun sen löysin! Oon melkein addiktoitunut siihen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D Kiva että muillakin on jonkinasteista tuoksuaddiktiota. Oletko kokeillut vielä Loverdosen EdTä? Täytyy itse ainakin käydä sitä jossain välissä nuuhkuttelemassa, on kuulemma vähän erilainen kuin EdP. Itse olen myös Loverdosen fani ja molemmat versiot olisi kiva omistaa! (:

      Poista
    2. Ihan totta? Mulla on EdP, joten täytyy kulkeissaan tuoksutella myös EdT. =)

      Poista
    3. Teeppä niin! (: Tosin olen havainnut että monet pitävät kuitenkin EdPtä parempana.

      Poista